| |     Español | english  
Naslovna
Poseta ambasadora R. Srbije Španskom institutu za strateške studije (IEEE) u Madridu, 26.9.2019.

Ambasador Katarina Lalić Smajević posetila je Španski institut za strateške studije (IEEE) koji pripada organizacionoj strukturi Višeg centra za studije nacionalne odbrane (CESEDEN). Utakmica ženskog fudbalskog kluba Spartak protiv ekipe Atletika, kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona

Ambasador Katarina Lalić-Smajević primila je 27. septembra u prostorijama ambasade delegaciju Ženskog fudbalskog kluba Spartak koji je u Madridu prethodnog dana igrao kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona. Utakmici su prisustvovali ambasadorka K.Lalić Smajević i predstavnici Ambasade. Gosti Ambasade bili su potpredsednici kluba Željko Džakula i Mirko Lazić, član IO Nenad Vunjak.
 Radna poseta Prištinskog univerziteta 22.-25.septembra u okviru TrafSaf projekta

Ambasador Katarina Lalić-Smajević u prostorijama ambasade prmila je delegaciju TrafSaf projekta (8 zemalja, 12 univerziteta) https://trafsaf.pr.ac.rs/ u okviru Erazmus+ programa koju čine Zdravko Vitošević, rektor Prištinskog univerziteta,  Nebojša Arsić dekan na Fakultetu Tehničkih Nauka u KiM i koordinator TrafSaf projekta, Srđan Jović, prodekan Fakultetu Tehničkih Nauka u KiM, Damjan Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM, Slađana Milošević, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM,  Aleksandra Petrović, koordinator Erasmus +   na Fakultetu Tehničkih Nauka u KiM i Slobodan Bojanić, profesor na Politehničkom Univerzitetu u Madridu, kao domaćin projekta.Studijska poseta delegacije Poreske uprave R. Srbije Madridu, 18-20.09.2019.

 

Delegacija Ministarstva finansija R. Srbije boravila je u Madridu od 18. do 20. septembra radi učešća u studijskoj poseti na temu „Digitalna transformacija javnog sektora u oblasti poreske politike“. Tokom posete održan je sastanak sa predstavnicima Poreske uprave Španije, na kojem je razgovarano o daljem unapređenju bilateralne saradnje u ovoj oblasti. Delegacija je ovom prilikom posetila prestižnu internacionalnu poslovnu školu Univerziteta IE u Madridu.

 Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u poseti Španiji, 28. avgusta 2019. godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je Španiju 28. avgusta, gde je bila govornik na konferenciji „Quo Vadis Europa? Evropska unija pre novog političkog ciklusa“, u organizaciji Internacionalnog univerziteta Menéndez Pelayo u Santanderu. Premijerka Brnabić je održala predavanje na temu „Proširenje u novoj Evropi“. Tokom boravka u Santanderu sastala se sa španskim ministrom spoljnih poslova i novoimenovanim šefom evropske diplomatije Ž. Borelom.KANDIDATURA REPUBLIKE SRBIJE ZA REIZBOR U IZVRŠNI SAVET UNESCO