| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: ambasada.madrid@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

 


 
 
 
SARADNJA SRBIJE I SPANIJE U OBLASTI JAVNE UPRAVE

 

Ambasador Prokić imao je sastanak sa M. Areniljom Saesom, generalnim direktorom španskog Nacionalnog instituta za državnu upravu (INAP) 19. aprila 2018.

 Razgovarano je o uspostavljanju saradnje Nacionalne akademije za javnu upravu R. Srbije sa INAP-om i potpisivanju Memoranduma.  Ambasador je ukratko informisao o nedavnom osnivanju naše Nacionalne akademije i delokrugu njenog rada, ukazavši da bi nam od velikog značaja bila razmena iskustva i stručna podrška INAP-a. Istakao je značaj reforme javne uprave za evropske integracije R. Srbije.

 

 


Informacija o novoj platformi RTS

Obaveštavamo da je medijski javni servis Radio-televizije Srbije pokrenuo platformu RTS Planeta (rtsplaneta.rs), koja je dostupna svim korisnicima interneta u Srbiji i širom sveta. Za korisnike koji se registruju van teritorije Srbije besplatno praćenje sadržaja biće omogućeno u naredna tri meseca. Posle promotivnog perioda putem ove platforme i dalje će biti moguće besplatno praćenje televizijskog kanala RTS Svet (bivši Satelitski program RTS, prevashodno namenjen dijaspori) i programa Radio Beograda.

Novom platformom je omogućeno uživo praćenje 11 televizijskih (RTS1, RTS2, RTS3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac) i 4 radijska kanala (Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3 i Radio Beograd 202) Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije, kao i odloženo praćenje programa i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev, kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Na platformi su dostupna i muzička izdanja PGP-RTS-a. Besplatan pristup sadržajima je moguć preko desktop računara, tableta i pametnih telefona uz registraciju na web strani rtsplaneta.rs, mobilnoj aplikaciji (za Android ili IOS) ili preko Facebook-a.


XXIII Diplomatski bazar solidarnosti "Kermes"

15. aprila u nadelju u Palacio Municipal de Congresosu Madridu, održan je XXIII Diplomatski bazar solidarnosti "Kermes" na kojem je Ambasada imala svoj štand sa izloženim narodnim rukotvorinama, turističkim materijalima, fotografijama i tipičnim srpskim kulunarskim proizvodima koje je pripremila naša domaćica, a bili su promovisani i proizvodi "Bakina tajna" koji su izazvali veliko interesovanje.

Bazar je otvorila kraljica Sofija, koja je posetila i štand R.Srbije a tom prilikom joj je ambasador D.Prokić uručio poklon Ambasade.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova