| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: ambasada.madrid@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

 


 
 
 
Predaja akreditiva ambasadora Katarine Lalić Smajević u Svetskoj turističkoj organizaciji, 5. jula 2018.

Ambasador Katarina Lalić Smajević predala je 5. jula 2018. godine akreditivna pisma generalnom sekretaru Svetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabu Pololikašviliju, čime je zvanično postala prvi ambasador Republike Srbije pri ovoj međunarodnoj organizaciji sa sedištem u Madridu.  Ambasador Lalić Smajević je u razgovoru istakla opredeljenost Srbije da nastavi da aktivno doprinosi radu UNWTO. Generalni sekreatar UNWTO Z. Pololikašvili pozdravio je odluku Vlade Republike Srbije da akredituje ambasadora pri UNWTO, što potvrđuje značaj koji pridaje turizmu. Poželevši dobrodošlicu i uspešan mandat amb. Lalić Smajević, istakao je da Organizacija posvećuje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom.

 


Konkurs Ministarstva kulture i informisanja R.Srbije za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture

 

Ministarstvo kulture i informisanja u okviru delokruga svoga rada, koji je utvrđen čl. 15 Zakona o ministarstvima (Službeni glasnik R.Srbije, broj 72/12 i 76/13), godinama unazad sprovodi konkurse u različitim oblastima kulture i umetnosti, u cilju pružanja podrške akterima i projektima u kulturi, koji svojim kvalitetom doprinose promociji kulture Srbije, kako u zemlji tako i u inostranstvu, s tim da je reč o podršci koja se pruža profesionalnim kadrovima i stručnjacima u oblasti kulture i umetnosti.

U cilju pružanja istog tretmana svim korisnicima javnih sredstava, Ministarstvo kulture i informisanja nije u mogućnosti da mimo konkursa podrži i sufinansira određeni projekat i njegove aktere.

Prvi konkurs u 2018. godini za podršku mobilnosti umetnika i profesionalaca bio je otvoren 25. januara (okončan 30. januara). Tokom septembra u Sektoru za međunarodne odnose i EU integracije u oblasti kulture, biće otvoren drugi konkurs za podršku mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture (isključivo prevoz). Detaljnija obaveštenja su dostupna na web sajtu  www.kultura.gov.rs/konkursi.


STUDIJSKA POSETA MADRIDU 19.-21.JUNA u okviru projekta, "Jačanje pravnih garancija nezavisnih i nepristrasnih sudova"

Ambasador Katarina Lalić-Smajević u prostorijama ambasade prmila je Predsednika  Vrhovnog kasacionog suda Dragomira Milojevića sa članovima Visokog saveta sudstva, predstavnika Ministarstva pravde i Pravosudne Akademije.

Delegacija je boravila u studijskoj  poseti Madridu koja je organizovana u sklopu zajedničkog programa Saveta Evrope i Evropske unije „Horizontal Facility for the Western Balkans and Turkey“, u okviru projekta, "Jačanje pravnih garancija nezavisnih i nepristrasnih sudova". Tokom boravka imali su više organizovanih sastanaka sa sudskim I tužilačkim institucijama I Ministarstvom pravde.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova