| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: ambasada.madrid@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

 


 
 
 
Obeležavanje 125 godina od rođenja našeg nobelovca Ive Andrića

Dana 9. oktobra 2017. godine, u Biblioteci Eugenio Trías u madridskom parku Retiro, Hispano-srpsko kulturno udruženje Ivo Andrić je organizovalo omaž Ivi Andriću povodom 125 godina od rodjenja našeg Nobelovca. Radilo se o prezentaciji i čitanju odlomaka njegovih dela prevedenih na španski, a učestvovala su tri počasna člana Udruženja: Danko Prokić, ambasador R. Srbije u Španiji, Sesar Antonio Molina, pisac i bivši ministar kulture Španije, Mercedes Monmani, književni kritičar, i Ana Milutinović, predsednica Upravnog odbora Hispano-srpskog kulturnog udruženja Ivo Andrić. U holu biblioteke je postavljena izložba o Andriću koja će trajati do kraja meseca oktobra, a izložene su i sve knjige našeg Nobelovca koje korisnici ove biblioteke mogu da pročitaju na španskom.

 


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u radnoj poseti Saragosi 26 i 27 septembar 2017.

U prisustvu potpredsednice Privredne komore Aragona Marije Lopez (doajen diplomatskog kora) i  ambasadora Danka Prokica,PPV I MSP I. Dačić predao je egzekvaturu Huan Karlosu Triljo Baigoriju, kojim se potvrđuje imenovanje za počasnog konzula Republike Srbije u Saragosi, sa juridisdikcijom za Autonomnu pokrajinu Argon. Samom aktu otvaranja konzulata u velelepnoj zgradi Privredne i industrijske komore Saragose, prisustvovao veliki broj uvaženih zvanica (preko 300).

Ovom prilikom, u hotelu Privredne komore Aragona otvorena je i izložba grafika akademskog slikara Veljka Mihajlovića "Anđeli Žičke eparhije".

Ministar Dačić je tokom posete razgovarao sa gradonačelnikom Saragose Pedrom Sentisteveom Roćeom o potencijalima za unapređenje saradnje. Sastao se sa predstavnikom Vlade Kraljevine Španije u Autonomnoj regiji Aragon Gustavom Alkalde Sančesom i sa predsednicom Parlamenta autonomne regije Aragon Violetom Barbom.

 

 

 


IZLOŽBA SLIKA I MOZAIKA NIKODIM

Divna Nikolić umetnica iz Srbije koja živi i stvara u Španiji imaće izložbu slika i mozaika od 1 do 18 septembra 2017.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova