| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: ambasada.madrid@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

 


 
 
 
CEOE (Konfederacija poslovnih organizacija Španije) primila novog ambasadora Republike Srbije

 

Učestvovao je direktor Kancelarije predsedništva, za međunarodne i institucionalne odnose CEOE, Narciso Kasado (Narciso Casado).

Narciso Casado, direktor Kancelarije predsedništva, za međunarodne i institucionalne odnose CEOE,  sastao se sa novim ambasadorom Republike Srbije u Španiji, Katarinom Lalić Smajević kako bi analizirali bilateralne ekonomske i trgovinske odnose, kao i buduće zajedničke aktivnosti . Tokom sastanka je istaknut proces ekonomske transformacije zemlje u poslednjih nekoliko godina, imajući u vidu buduće pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Srbija pregovara sa EU o uslovima za njen pristup.

Odnosi između dve zemlje su veoma pozitivni u različitim oblastima, ali daleko su od postojećeg potencijala, te smatraju važnim da se ponovo pokrenu poslovni odnosi na bilateralnom nivou u oblastima u kojima su španske kompanije svetski lideri, kao što su energetski sektor, infrastruktura, poljoprivredna industrija, automobilska industrija ili tretiranje vode, između ostalog. Osim toga, istaknut je značaj trgovinskih sporazuma na bilateralnom i multilateralnom nivou Srbije sa EU, Rusijom, Kinom i Turskom, kao i uloga glavnog ekonomskog motora u CEFTA sporazumu i logističkog centra na Zapadnom Balkanu.

Ostala pitanja o kojima se govorilo na sastanku bila su u vezi sa procesom privatizacije srpskih javnih preduzeća, mogućnostima razvoja javno-privatnog partnerstva i normativnim reformama u ovoj oblasti, kao i u oblasti koncesija. Sastanku je prisustvovala i Lourdes Pamies (Lourdes Pámies), odgovorna za međunarodne odnose CEOE-a.


Finale Evropskog vaterpolo prvenstva u Barseloni

 

Finalnoj utakmici Evropskog vaterpolo prvenstva u Barceloni između Srbije i Španije prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, v.d. pomoćnika ministra za sport Darko Udovičić i ambasadorka Katarina Lalić Smajević, gde su mogli sa našim vaterpolistima proslaviti četvrtu uzastopnu zlatnu medalju.


Predaja akreditiva ambasadora Katarine Lalić Smajević u Svetskoj turističkoj organizaciji, 5. jula 2018.

Ambasador Katarina Lalić Smajević predala je 5. jula 2018. godine akreditivna pisma generalnom sekretaru Svetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabu Pololikašviliju, čime je zvanično postala prvi ambasador Republike Srbije pri ovoj međunarodnoj organizaciji sa sedištem u Madridu.  Ambasador Lalić Smajević je u razgovoru istakla opredeljenost Srbije da nastavi da aktivno doprinosi radu UNWTO. Generalni sekreatar UNWTO Z. Pololikašvili pozdravio je odluku Vlade Republike Srbije da akredituje ambasadora pri UNWTO, što potvrđuje značaj koji pridaje turizmu. Poželevši dobrodošlicu i uspešan mandat amb. Lalić Smajević, istakao je da Organizacija posvećuje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova