| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

Ponedeljak - petak: 10:00 - 14:00 časova

 

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: srb.emb.spain@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

Twitter:@SRBinSpain

Uslovi za ulazak u Kraljevinu Španiju   

 


 
 
 
Сарагоса: Отворена изложба „Никола Тесла – геније савременог електрицитета“

Изложба „Никола Тесла - геније савременог електрицитета“ свечано је отворена 9. фебруара 2023. у Каиша Форуму (Caixa Forum) у Сарагоси.

Након Мадрида и Барселоне, Сарагоса је трећи шпански град који је домаћин изложби о Николи Тесли, коју је Каиша Форум у Сарагоси најавио као изложбу о „једном од најважнијих генија науке и технологије у историји“ и „кључној личности у историји науке“.

На церемонији отварања изложбе и веома посећеној конференцији за медије, којима су присуствовали и представници Амбасаде Републике Србије у Шпанији, говорили су директор Каиша Форума у Сарагоси Рикардо Алфос и директорка Музеја Николе Тесле Ивона Јевтић, која је, том приликом, посебно истакла задовољство због одличне сарадње две институције.

Директор Каиша Форума у Сарагоси Рикардо Алфос је на отварању нагласио да је ово изложба о „генијалној и кључној личности у историји науке за развој проналазака који су обележили двадесети век, од којих је документовано око 300 патената“, истичући да је изложба интерактивна и прилагођена свим узрастима.

Планирано је да изложбу у Сарагоси, која ће трајати од 10. фебруара до 11. јуна 2023, прате бројне комплементарне активности, као што су едукативне радионице и циклус конференција и дебата, у којима ће учествовати шпански стручњаци из различитих области.

Успешност сарадње шпанске Фондације Каиша и Музеја Николе Тесле огледа се и у чињеници да ће, како се планира, након Сарагосе, изложба о лику и делу Николе Тесле бити постављена и у Севиљи.

 

 

 

 


Kонкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре

Обавештавамо да је МСП И. Дачић 16. јануара о.г. донео одлуку бр.17/30-2023/01 о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону и одлуку бр.18/30-2023/0 1 о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону а који имају за циљ употребу, учење, чување, неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког и верског идентитета.

Увид у расписане конкурсе за суфинансирање прojеката можете извршити на следећим линковима:

www.mfa.gov.rs
https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html


Covid-19 услови за улазак у Краљевину Шпанију

Обавештавамо да престају да важе сва ограничења за држављане Републике Србије за улазак на територију Краљевине Шпаније по питању COVID-19 мера.

На снази је још увек одлука о обавезном ношењу маски у здравственим установама.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova