| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

Ponedeljak - petak: 11:00 - 14:00 časova

 

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: srb.emb.spain@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

Twitter:@SRBinSpain


 
 
 
Covid-19 Uslovi za putovanje u inostranstvo

 


Отварање Међународног сајма воћарског и повртарског сектора „Fruit attraction“ у Мадриду

 

04.10.2022.

Амбасадорка Републике Србије у Краљевини Шпанији Катарина Лалић Смајевић присуствовала је, 4. октобра 2022. године, отварању Међународног сајма воћарског и повртарског сектора „Fruit attraction“ у Мадриду и посетила национални павиљон Србије, који су ове године по први пут организовале Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије.

Међу око 1.800 излагача из 130 земаља, своје производе и потенцијале за унапређење сарадње ће, до 6. октобра 2022. године, представити 11 српских компанија: „Pollino Fruit“, „Apple World“, „Fruct Company“, „Ćirić Agro MĐŽ“, „Terra Optima“, „Frueko“, „Select Fruit“, „Delta Agrar“, „Agro Bel System“, „Vija Product“ и „Forma BM“.

„Fruit attraction“ је један од водећих међународних сајмова произвођача воћа и поврћа на свету са великим капацитетом да промовише светски извоз, као комерцијална тачка повезивања професионалаца у овом сектору.


Мадрид: Отворена изложба „Никола Тесла. Геније савременог електрицитета“ 29. сеп 2022.

29. сеп 2022.

Амбасадорка Републике Србије у Шпанији Катарина Лалић-Смајевић, заједно са целокупним дипломатским саставом Амбасаде, присуствовала је отварању изложбе „Никола Тесла. Геније савременог електрицитета“ у музеју Фондације Кајша (Fundación “la Caixa”) у Мадриду, која ће бити отворена до 8. јануара 2023. године.

На церемонији отварања изложбе говорили су министарка науке и иновација Шпаније Диана Морант, директор за културу и науку Фондације Кајша Игнаси Миро и директорка Музеја „Никола Тесла“ у Београду Ивона Јевтић.

У свом обраћању, министарка Морант је истакла значај промоције науке и научника који су променили свет и нагласила да Србија треба да буде поносна на свог визионара, који је оставио изузетан и неизбрисив траг на светској научној сцени.

Миро и Јевтић су у својим обраћањима нагласили значај сарадње њихове две институције, Фондације Кајша и Музеја „Никола Тесла“, која је ојачана успехом ове изложбе у Барселони, с потенцијалом њеног даљег јачања.

Планиране су бројне комплементарне активности, као и да сваког понедељка у новембру шпански стручњаци из области науке и историје уметности држе конференције на тему српског научника.

Изложба је претходно била у музеју Фондације Кајша у Барселони, где је и њено седиште, а планирано је да, након поставке у Мадриду, изложба путује даље у Севиљу и Сарагосу.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova