| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: ambasada.madrid@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

 


 
 
 
Konferencija povodom obeležavanja dana sećanja na prognane i stradale Srbe


U Ambasadi je 27.jula obeležen Dan sećanja na prognane i stradale Srbe (5. avgust), prigodnom konferencijom na kojoj je govorio Ricardo Ruiz de la Serna, ugledni profesor sa Univerziteta “CEU San Pablo” i pridruženi istraživač na Institutu CEU za istorijske studije, ujedno i politički analitičar, dobar poznavalac srpske istorije i prijateq srpskog naroda (odlikovan Sretenjskim ordenom 2017.)
Konferenciju je otvorio ambasador Danko Prokić, koji je govorio o stradanju Srba tokom akcija Blesak i Oluja i masovnom proterivanju srpskog življa sa teritorije Hrvatske i KiM.


Vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministar spolјnih poslova Ivica Dačić boravio je u jednodnevnoj radnoj poseti Kralјevini Španiji


Šef srpske diplomatije imao je 8. juna  u Madridu odvojene susrete sa predsednicom Predstavničkog doma Kongresa Anom Pastor i ministrom inostranih poslova Alfonsom Dastisom.
Ocenjeno je  da je međudržavna bilateralna saradnja na izuzetno visokom nivou, da postoji potpuna usaglašenost stavova u vezi sa poštovanjem principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta država kao, da odlični politički odnosi daju podsticaj i unapređenom razvoju ekonomske, prosvetne i saradnje u oblasti kulture, kao i da je španska podrška procesu evropskih integracija Srbije od suštinskog značaja za naš uspeh na tom putu.


Omaž direktoru elektronskog magazina Semanario Serbio, Aleksandru Vuksanoviću

Na godišnjicu njegove smrti, prijatelјi i saradnici Aleksandra Vuksanovića, organizovali su komemorativni skup u ponedelјak 19. juna u kulturnom centru Círculo de Bellas Artes u Madridu. Prikazan je Vuksanovićev dokumentarni film Na pucanj odavde, a učestvovali su novinarka Tereza Aranguren, pisac Ignasio Kastro i Aleksandar Kozlov, kao predstavnik srpske dijaspore u Madridu.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova