| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: ambasada.madrid@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

 


 
 
 
PREDAJA AKREDITIVNIH PISAMA

Ambasador Katarina Lalić Smajević predala je akreditivna pisma ko-princu Kneževine Andore, biskupu od Seu de Urgela, Žoanu Enriku Vivesu Sisiliji 13. marta 2019. godine.

Tom prilikom sastala se i sa ministarkom spoljnih poslova Andore Marijom Ubah, sa kojom je razgovarala o bilateralnim odnosima Republike Srbije i Kneževine Andore.


Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, од 13.марта до 01.априла.2019.г.

Obaveštavamo da je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, objavilo Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu, a koji će ove godine trajati u periodu od 13. marta do 01. aprila 2019. godine.

 Sve informacije o konkursima i proceduri prijavljivanja mogu se pronaći na linku:

http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Proslava Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije

 

Povodom Sretenja - Dana državnosti R. Srbije, Ambasada je 12. februara o.g. u madridskom kulturnom centru „Círculo de Bellas Artes” priredila svečani prijem.

Nakon intoniranja himni Srbije i Španije, amb. K. Lalić Smajević se obratila prisutnima. U svom govoru je, polazeći od odličnih prijateljskih bilateralnih odnosa i obostrane podrške po ključnim pitanjima, akcenat pre svega stavila na ekonomske odnose i veliki potencijal koji postoji za unapređenje ove oblasti.

Direktor Fondacije sportskog kluba Real Sporting Hihon, Herman Robles i Jesus Dominguez potpredsednik Španske NVO – „Solidaridad Kosovo“, uručili su amb. K. Lalić Smajević i konzulu M. Simoviću, dresove ovog kluba sa njihovim prezimenima, povodom organizovanja škole fudbala ovog španskog tima u Zubinom Potoku.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova